Nordisk Film Bio

Om Nordisk Film Bio

Nordisk Film Bio ägs av Nordisk Film, vilka är en del av Danmarks största mediekoncern Egmont – en internationell mediekoncern med verksamheter i över 30 länder. Idag driver Nordisk Film Bio den största biografkedjan i Danmark och Norge med över 47 biografer och 250 salonger. Nordisk Film Bio har över 10 miljoner besökare årligen.

2018 öppnar Nordisk Film Bio Sverige sin första biograf i Uppsala och 2020 i Malmö.

Om du behöver komma i kontakt med oss, klicka här. För frågor och svar inför och under ditt besök finns bra information att läsa här

Paragraphs
Video file
Video file

För bättre bioupplevelser

På Nordisk Film  vill vi göra bioupplevelsen bättre. Därför har alla våra ordinarie salonger lyxigt bekväma reclinersfåtöljer.
Du styr stolen själv och kan luta dig helt tillbaka om du vill. 

Dessutom är alla salonger utrustade med omslutande ljud från Dolby ATMOS, biodukar från vägg-till-vägg och laserprojektorer med knivskarp bild. 

Det här är bio som det ska vara, men till helt vanliga priser. 

Video file
Video file

Vind i håret och stolarna som skakar, hoppar och kränger. Dimma, doft av bränt gummi och snö som faller från taket. Det låter kanske inte som ett vanligt biobesök, men det är verklighet i 4DX på Nordisk Film Bio. 

Med 19 olika effekter erbjuder 4DX ett helt nytt och unikt sätt att se film på bio. Nordisk Film bio har ensamrätt för 4DX i Norden.

Läs mer om 4DX här

Om Nordisk Film

Nordisk Film grundades 1906 och är Nordens ledande skapare och distributör av film och driver den största biografkedjan i Danmark och Norge. Nordisk Film äger digitala företag som Nordisk Film Games, GoGift, Airmagine och Venuepoint och distribuerar även Playstation i Norden. Nordisk Film är en del av Egmont – en ledande mediekoncern i Norden med 6600 anställda och verksamhet i 30 länder. Egmont står bland annat bakom TV 2 i Norge, flera förlag och Egmont Publishing som ger ut fler än 700 magasin och tidskrifter i 30 länder. Egmont är en affärsdrivande stiftelse som omsätter cirka 14,6 miljarder SEK och som delar ut mer än 120 miljoner SEK varje år för att bidra till att barn och ungdomar får ett bättre liv.

Läs mer om Nordisk Films alla verksamheter på nordiskfilm.com