Thumbnail

Tillgänglighet

Vi vill att bio ska vara för alla - därför är tillgänglighet en viktig fråga för oss på Nordisk Film Bio. 

Vi strävar alltid för att ditt besök ska vara så smidigt som möjligt, tveka inte med att ta kontakt med vår personal på plats i bion om du har en fråga eller behöver assistans. Om du har du frågar eller tankar inför ditt besök, kontakta oss gärna på info [at] nfbio.se (info[at]nfbio[dot]se)

Rörelsehindrade

Biografens lokaler är anpassad för rullstolsburna, med låga trösklar och dörrautomatik som fungerar med egen fjärrkontroll. Vi har även fjärrkontroller för utlåning.

Samtliga salonger har två rullstolsplatser. I 4DX-salongen har två av stolarna selar samt armstöd som går att lyfta (för lättare access).

Boka rullstolsplats

Platser för rörelsehindrade är uppmärkta i blått när du väljer plats i biljettbokningen. Dessa platser har ordinarie recliners eller stolar om ni önskar detta, men precis intill finns plats för rullstol.

Boka med ledsagare

För att boka biljetter med ledsagare kontaktar du oss på mail: info [at] nfbio.se (info[at]nfbio[dot]se).

Ange vilken biograf, föreställning och hur många biljetter du vill boka. Ledsagarbevis ska kunna uppvisas på biografen. 

Syntolkning

Du som önskar syntolkning på bio kan få det via en app i din smarta mobiltelefon eller surfplatta. Det enda du behöver för att ta del av tjänsten är en app och ett par hörlurar till din smarta mobiltelefon eller surfplatta. Exempel på appar du kan ladda ner är TillBio, BioPlay, MovieTalk, SubTalk eller VoiceVision. 

Mer information om aktuella filmer som finns tillgängliga för syntolkning och steg-för-steg-instruktioner finns att läsa på bioguiden.se.

Hörselslingor

Vi har utrustat samtliga salonger med hörselslingor. 

Svensk textning

Filmer med annat språk än svenska har alltid svenska undertexter om ej annat anges.

Även samtliga filmer med svenskt tal har svenska undertexter, även animerade filmer från våra större filmbolag. Kontakta oss om du undrar över någon specifik titel.