12 april: Filmpremiär med musik & dansshow - Back to Black

Se den i Uppsala

Back to black

Välkommen till en häftig premiärvisning på Nordisk Film Bio! Uppsalabon och Idoldeltagaren från 2023 Louisa Hooxha öppnar premiärvisningen av "Back To Black" den 12 april med ett Amy Winehouses-medley, ackompanjerad av dansare från The Femvibes Club Uppsala under sång-och musikledning av Sångakademi Bianca & Management, koreograferad av Lovisa Lindberg och med en touch av styling av Tove Berner Wik. 

Premiärbesökarna kommer att få en exklusiv förhandstitt av musikalen "Dear Amy", som kommer att framföras av lokala talanger under ledning av Sångakademi Bianca & Management och The Femvibes Club Uppsala i samarbete med LF UPPSALA. Musikalen kommer att visas i november 2024 med syftet att lyfta Uppsalas talanger i samhället.

Premiärshowen genomförs på visningen fredag 12 april kl. 18.30 i salong 1 på Nordisk Film Bio Uppsala. 

De första 50 personerna som anländer till biografen den 12 april kommer att få presenter och drycker från Dear Amy Musical  och mingla med Louisa Hooxha från  klockan  17.30 -18.00.

Biljetter är ute nu - boka här!

Om filmen:

Amy Winehous , känd för sin djupa, uttrycksfulla kontraltoröst och hennes eklektiska blandning av musikaliska genrer, inklusive soul, Rhythm and Blues och jazz, revolutionerade musikvärlden. Med en unika stil, slående texter och råa framträdanden som väckte starka känslor hos sin publik. 

Back to Black ger en unik inblick i Amy Winehouses tidiga liv och vägen till berömmelse, samt skapandet av hennes banbrytande album Back to Black. Filmen är berättad ur Amys perspektiv och ger en ärlig bild av kvinnan bakom fenomenet, och av den relation som inspirerade ett av de mest legendariska albumen genom tiderna. Marisa Abela är en porträttlik Amy i Sam Taylor-Johnsons film.