Thumbnail

Frågor & svar

Varmt välkommen till Nordisk Film Bio, vi ser fram emot att ha dig som gäst hos oss! Här har vi samlat många av de frågor och svar som kan finnas inför och under ditt besök hos oss.

Inför ditt besök

Vart kan jag köpa biljetter?

Du kan köpa biljetter på nfbio.se, i vår mobilapp (släpps i december 2018) samt i biografens biljettkassa.

Ett bra tips är att förköpa biljetter online, då är det alltid 10 kr billigare – oavett biljettyp.

Kan jag köpa presentkort till Nordisk Film Bio?

Ja, det kan du. Ett biobesök är alltid en uppskattad present, året om. Presentkorten köper du i biljettkassan på bion. Presentkorten laddas med valfritt belopp och är giltiga i 1 år från utfärdat datum.  

Om du som företagare som önskar köpa presentkort eller företagsbiljetter, kontakta oss på info@nfbio.se

Hur kan jag betala mina biljetter?

När du köper biljetter online på nfbio.se eller i vår mobilapp kan du betala med Swish eller betal- och kreditkort (Visa/Mastercard).

I biljettkassan på bion kan du betala med kontanter eller betal- och kreditkort.

Du kan även betala dina biljetter med Nordisk Film Bios presentkort

Vart hittar jag mina biljetter?

Om du köpt biljetter på nfbio.se eller i appen, finns alltid biljetterna att hitta under din användarprofil på webben och i appen. Du kan visa upp biljetterna direkt i din telefon när du kommer till bion.

Biljetterna skickas även till den e-postadress du angav vid bokning.  

Hur får jag inbjudningar till evenemang och förhandspremiärer?

Vi älskar att presentera nya filmer och hitta på spännande evenemang! För att vara säker på att aldrig missa en inbjudan till en förhandspremiär eller andra kul evenemang på Nordisk Film Bio är vårt bästa tips att ta del av vårt nyhetsbrev.

Du godkänner att du vill ta emot information från oss i samband med att du skapar ett konto på nfbio.se, antingen när du köper dina första biljetter hos oss, eller genom att klicka på ”Logga in” i menyn, och därefter Registrera.

Om du redan har ett konto, men inte har godkänt kommunikation från oss, kan du enkelt göra ett nytt val genom att logga in och därefter ändra dina uppgifter på Redigera profil.

Kan jag boka av eller boka om redan köpta biljetter?

Ja, vi erbjuder återköp och ombokning av biljetter fram till 15 minuter innan föreställningens starttid (enligt biljett). Återköp och ombokning kan endast göras i bions biljettkassa.

Köpta biljetter till specialevenemang på Nordisk Film Biografer som konserter, föreläsningar, live-evenemang återbetalas inte.

Vid händelse av inställd föreställning återbetalas biljetten med samma betalmedel som användes vid köp.

På biografen

Kan jag ta med egen dryck, snacks och mat till bion?

Precis som på flera andra biografer, teatrar och arenor är det inte tillåtet att ta med egen dryck, snacks eller mat till Nordisk Film Bio.I vår butik finns ett brett utbud av snacks och dryck med något för alla smaker.

Undantag görs för barnmat (vid exempelvis barnvagnsbio) samt frukt eller enklare snacks som du av medicinska skäl kan behöva under ditt besök.

Hur många salonger och stolar finns det?

Under Bio i menyn finns mer information om våran biograf. Utöver antalet salonger och stolar finns här även information om hur stora biodukarna är och mycket mer.

Kvarglömda saker

Om du råkat lämnat kvar något efter ditt besök, kontakta oss på info@nfbio.se.
Vi sparar alla kvarglömda saker i 3 månader.

Åldersgränser

Under respektive film på nfbio.se visas vilken åldersgräns som gäller.

Nordisk Film Bio är skyldiga att följa samt kontrollera att lag om åldersgränser (Lag 2010:1882, § 11) följs.
Det är Statens Mediaråd som fastställer åldersgränser för filmer som visas i Sverige.

Tillgänglighet

Bio ska vara tillgängligt för alla, därför är tillgänglighet en prioriterad fråga för oss.

Bland annat så har samtliga salonger plats för rullstol och  är utrustade med hörselslingor. Läs mer om vår tillgänglighet här

Rullstolsplatser är särskilt utmärkta vid bokning på nfbio.se eller i vår app.

Hur kommer jag i kontakt med er?

Om du vill komma i kontakt med oss når du oss bäst på info@nfbio.se. Under ditt besök är du alltid välkommen att ta kontakt med oss i personalen.

4DX

Vad är 4DX?

4DX är en ny typ av bioupplevelse där effekterna flyttar ut från bioduken och in i salongen. Med 19 olika effekter, bland annat stolar som skakar och rör sig, vind, vatten, dofter och rök får biobesökern kommer biobesökaren än närmare händelserna i filmen.

Läs mer om 4DX här

Vilka åldergränser gäller för 4DX?

Inga särskilda åldergränser, utöver filmens redan bestämda åldersgränser, finns för 4DX. Av säkerhetsskäl behöver besökare till 4DX-salongen dock vara minst 100 cm lång, och inte väga mer än 120 kg.

Vi avråder även gravida samt besökare med rygg- och nackbesvär från att besöka 4DX-föreställningar.
(Däremot tror vi att ni sitter väldigt skönt i våra övriga salonger).

För barn och familjefilmer i 4DX är effekterna anpassade efter filmens målgrupp.

Behöver jag regnkläder?

Nej, men har du kläder som är extra känsliga för fukt kan det vara en bra idé att inte ha på sig dessa under en 4DX-föreställning. Du kan alltid stänga av effekten som sprutar vatten mot dig, men fukt kan även förekomma i övriga effekter i salongen.