Thumbnail

Frågor & svar

Här har vi samlat många av de frågor och svar som kan finnas inför och under ditt besök hos oss. Om du inte hittar ditt svar nedan kan läsa mer om hur du kontaktar oss här
 

Inför ditt besök

Vad har ni för öppettider?

Våra öppettider kan du se på respektive biografsida:

 

Var kan jag köpa biljetter?

Du kan köpa biljetter på nfbio.se, i vår mobilapp (Nordisk Film Bio) samt i biografens biljettkassa.

Ett bra tips är att förköpa biljetter online, då är det alltid 10 kr billigare – oavett biljettyp.

Hur kan jag betala mina biljetter?

När du köper biljetter online på nfbio.se eller i vår mobilapp kan du betala med Swish eller betal- och kreditkort (Visa/Mastercard).

I biljettkassan på biografen kan du betala med betal- och kreditkort. Vi är en kontantfri biograf. 

Du kan även betala dina biljetter med Nordisk Film Bios presentkort. 

Kan jag köpa presentkort till Nordisk Film Bio?

Ja, det kan du. Ett biobesök är alltid en uppskattad present, året om. Presentkorten köper du i biljettkassan på bion. Presentkorten laddas med valfritt belopp och är giltiga i 1 år från utfärdat datum.

Om du som företagare som önskar köpa presentkort eller företagsbiljetter, kontakta oss på info [at] nfbio.se

Kan jag betala med presentkort på nfbio.se och i appen?

Ja, ditt presentkort kan du nu använde på nfbio.se, i vår app eller i biljettkassan på biografen. När du betalar online så anger du kortnummer och därefter PIN-kod som du skrapar fram på kortet. Du behöver inte använda hela beloppet till ett köp, kvarvarande belopp sparas hela giltighetstiden (1 år från inköp). Om presentkortet inte täcker hela beloppet kan du betala resten med Swish eller betalkort. 

Jag har fått företagsbiljetter – kan jag använda dessa för att köpa biljetter på nfbio.se?

I dagsläget är det tyvärr inte möjligt att använda våra företagsbiljetter för att köpa biljetter på nfbio.se. Företagsbiljetter kan endast användas i biljettkassan på biografen för att boka biljetter.

Vi arbetar för fullt för att en lösning ska bli klar.

Vilka åldergränser gäller för barn-, student- och pensionärsrabatter?  

Barnbiljetter gäller alla barn upp till 12 år gamla. 
Studentbiljetter gäller barn från 12 år. Observera att studenter på gymnasium och högskola/universitet ska vara beredda på att visa studentkort/Mecenatkort. 
Seniorbiljetter gäller alla ålderspensionärer och självklart även dig som är förtidspensionär.

Vad kostar 3D-glasögon? Kan jag använda mina befintliga?

3D-glasögon finns att köpa i biljettkassan för 15 kr/st. Det finns mindre glasögon för barn. Det går alldeles utmärkt att spara dessa glasögon för flera tillfällen och har du glasögon från en annan biograf bör dessa fungera alldeles utmärkt. 

Vi använder 3D-teknik från RealD 3D. 

Hur vet jag vilket språk filmen visas med?

Vissa av våra filmer, ofta barn- och familjefilmer, visas ibland även med svenskt tal (om detta inte är filmens orginalspråk). Dessa visningar är alltid uppmärkta med "(Sv. tal)" i fliken för filmens olika visningsalternativ. Om en film inte har denna märkning visas den på orginalspråk.

Vart hittar jag mina biljetter?

Om du köpt biljetter på nfbio.se eller i appen, finns alltid biljetterna att hitta under din användarprofil på webben och i appen. Du kan visa upp biljetterna direkt i din telefon när du kommer till bion.

Biljetterna skickas även till den e-postadress du angav vid bokning.  

Jag har inte fått biljetterna skickade till min mail!

Kanske har biljetterna fastnat i mappen för kampanjer eller skräppost? Vissa mailfilter är väldigt hårda. Du kan alltid hämta ut dina biljetter i kassan på biografen innan ditt besök. Ange bara telefonnummer och namn.

Tips! Om du är inloggad vid ditt köp så sparas alltid biljetterna på ditt konto, och nås enkelt via telefonen på nfbio.se eller i vår app.

Kan jag boka av, byta tid eller byta platser på redan köpta biljetter?

Ja, vi erbjuder återköp och ombokning av biljetter fram till 15 minuter innan föreställningens starttid (enligt biljett). Återköp och ombokning kan normalt endast göras i biljettkassa på biografen.

Under rådanden omständigheter erbjuder vi även av- eller ombokningar via e-post. Kontakta oss på info [at] nfbio.se och ta med din bokningsinformation i mailet. 

? Observera att vi via e-post endast kan göra återköp på din hela beställning. 
Om du behöver lämna tillbaka enstaka platser kan vi tyvärr endast göra sådana återköp i biljettkassan på biografen, exempelvis i samband med ert biobesök. 

Vi uppmanar dig som känner dig sjuk att i alla lägen stanna hemma!

Köpta biljetter till specialevenemang på Nordisk Film Biografer som konserter, föreläsningar, live-evenemang återbetalas inte.

Vid händelse av inställd föreställning återbetalas biljetten med samma betalmedel som användes vid köp.

Hur får jag inbjudningar till evenemang och förhandspremiärer?

Vi älskar att presentera nya filmer och hitta på spännande evenemang! För att vara säker på att aldrig missa en inbjudan till en förhandspremiär eller andra kul evenemang på Nordisk Film Bio är vårt bästa tips att ta del av vårt nyhetsbrev.

Du godkänner att du vill ta emot information från oss i samband med att du skapar ett konto på nfbio.se, antingen när du köper dina första biljetter hos oss, eller genom att klicka på ”Logga in” i menyn, och därefter Registrera.

Om du redan har ett konto, men inte har godkänt kommunikation från oss, kan du enkelt göra ett nytt val genom att logga in och därefter ändra dina uppgifter på Redigera profil.

På biografen

Kan jag ta med egen dryck, snacks och mat till bion?

Precis som på flera andra biografer, teatrar och arenor är det inte tillåtet att ta med egen dryck, snacks eller mat till Nordisk Film Bio. I vår butik finns ett brett utbud av snacks och dryck med något för alla smaker.

Undantag görs för frukt eller enklare snacks som du av medicinska skäl kan behöva under ditt besök.

Hur många salonger och har ni?

På våra två biografer har vi tillsammans över 800 platser i 10 salonger. Du kan läsa mer om hur stora våra salonger är på respektive biografsida;

Kvarglömda saker

Ibland är det lätt hänt att man råkar glömma kvar något efter sitt besök. Vi har hittat allt från små örhängen till stora gjurtjärnspannor!

Kom förbi din biograf eller kontakta oss om du tror att du tappat något under ditt besök hos oss. 

Åldersgränser för film

Under respektive film på nfbio.se visas vilken åldersgräns som gäller. Åldersgränserna ska inte förväxlas med rekommendationer.

Det är Statens Mediaråd som fastställer åldersgränser för filmer som visas i Sverige:
En film med 7-årsgräns får ses av barn under 7 år i sällskap av en vuxen (över 18 år), och en film med 11-årsgräns får ses av barn som fyllt sju men inte elva år i sällskap med en vuxen. Som vuxen räknas en person över 18 år. Från och med 1 mars 2017 får barn som fyllt elva men inte femton år se film med 15-årsgräns som visas offentligt i sällskap med en person över 18 år. Det är den vuxne som tar med ett barn på en film med högre åldersgräns som ansvarar för skyddet av barnet.

Nordisk Film Bio är skyldiga att följa samt kontrollera att lag om åldersgränser (Lag 2010:1882, § 11) följs.

Tillgänglighet

Bio ska vara tillgängligt för alla, därför är tillgänglighet en prioriterad fråga för oss. Våra nybyggda lokaler är anpassade för rörelsehindrade och samtliga salonger plats för rullstol. Alla salonger är även utrustade med hörselslingor. 

Rullstolsplatser är särskilt utmärkta i blått när du väljer platser vid biljettbokning .Läs mer om vår tillgänglighet här

Svensk textning

Filmer med annat språk än svenska har alltid svenska undertexter om ej annat anges.

Merparten av alla svenska filmer med svenskt tal har även svenska undertexter. Kontakta oss om du undrar övet någon specifik titel. 

Syntolkning

Nu kan du som behöver syntolkning på bio få det via en app i din smarta mobiltelefon eller surfplatta. Det enda du behöver för att ta del av tjänsten är en app och ett par hörlurar till din smarta mobiltelefon eller surfplatta. Exempel på appar du kan ladda ner är TillBio, BioPlay, MovieTalk, SubTalk eller VoiceVision. 

Mer information om aktuella filmer som finns tillgängliga för syntolkning och steg-för-steg-instruktioner finns att läsa på bioguiden.se.

Hur kommer jag i kontakt med er?

Du kan läsa mer om hur du kommer i kontakt med oss på Kontakta oss

4DX

Vad är 4DX?

4DX är en ny typ av bioupplevelse där effekterna flyttar ut från bioduken och in i salongen. Med 19 olika effekter, bland annat stolar som skakar och rör sig, vind, vatten, dofter och rök får biobesökern kommer biobesökaren än närmare händelserna i filmen.

Läs mer om 4DX här

Vilka åldergränser gäller för 4DX?

Inga särskilda åldergränser, utöver filmens redan bestämda åldersgränser, finns för 4DX. Av säkerhetsskäl behöver besökare till 4DX-salongen dock vara minst 100 cm lång, och inte väga mer än 120 kg.

Vi avråder även gravida samt besökare med hjärtsjukdom och rygg- och nackbesvär från att besöka 4DX-föreställningar.
(Däremot tror vi att ni sitter väldigt skönt i våra övriga salonger).

För barn och familjefilmer i 4DX är effekterna anpassade efter filmens målgrupp.

Behöver jag regnkläder?

Nej, men har du kläder som är extra känsliga för fukt kan det vara en bra idé att inte ha på sig dessa under en 4DX-föreställning. Du kan alltid stänga av effekten som sprutar vatten mot dig, men fukt kan även förekomma i övriga effekter i salongen.