Thumbnail

Inför ditt besök Uppsala

Från och med den 12 januari 2022 har regeringen beslutat om nya tillfälliga smittskyddsåtgärder. För dig som har fyllt 18 år gäller fortfarande att du ska visa upp ett giltigt vaccinationsbevis för Covid-19 och ID-handling med foto när du besöker Nordisk Film Bio i Uppsala. 

I våra rymliga salonger införs social distansering med ökat avstånd mellan varje sällskap. I varje sällskap får max 8 personer sitta tillsammans.

Salonger med social distansering

Tillgängliga platser i våra salonger är nu uppdelade i par om två. Om ni är fler än två personer i ert sällskap kan ni sedan i salongen välja att sitta tillsammans (upp till 8 personer) förutsatt att ni har bokat platserna intill varandra på samma rad.

Kom ihåg att respektera avståndet till övriga gäster och lämna minst 1 stol ledig mellan er och nästa sällskap.

Vaccinationsbevis gäller för dig från 18 år

För dig som är vaccinerad med minst två doser, där det har gått minst 2 veckor sedan sista dosen, kan du enkelt och gratis ladda ner ditt bevis på covidbevis.se med din e-legitimation. Även vaccinationsbevis utfärdade inom EU går att använda tillsammans med giltig ID-handling. 

Godkända ID-handlingar

För att vi ska veta att vaccinbeviset tillhör dig så behöver du också visa upp en ID-handling. En kopia eller foto på din ID-handling godtas ej. Godkända ID-handlingar är svenskt pass, nationellt ID-kort, svenskt körtkort, Feja eID eller identitetskort för folkbokförda i Sverige. Vi godtar även utländska ID-kort från länder i Schengenområdet samt utländska EU-pass. 

Inget vaccinationsbevis eller ID-handing

Om du inte kan visa upp ett giltigt vaccinationsbevis tillsammans med giltig ID-handling kommer vi tyvärr inte kunna släppa in dig i våra salonger och din biljett återbetalas. Om du av medicinska skäl inte bör ta vaccinet, eller endast får ta en dos, behöver du visa upp ett läkarintyg (tillsammans med ID-handling) som stödjer detta.

Bra att tänka på
  • Har du sedan tidigare laddat ner ett vaccinationsbevis är det en bra idé att kontrollera att det fortfarande är giltigt till ditt besök hos oss. Du kan enkelt förnya ditt bevis på covidbevis.se
     
  • Observera att så kallade testbevis, negativt test och tillfrisknandebevis inte räknas som vaccinationsbevis och kan ej användas på biografen.
     
  • Kom gärna i god tid. Ibland kan det bli kö när kontroll av vaccinationsbevis sker i entrén till biografen.
     
För dig som vill veta mer

Om du vill läsa mer om vaccinationsbevis rekommenderar vi "Svar på vanliga frågor om covidbevis" från eHälsomyndigheten.

På Nordisk Film Bio följer vi noga myndigheternas rekommendationer och står redo att snabbt anpassa oss därefter. Tillsammans med din hjälp kan vi göra biobesöket så tryggt och trivsamt som möjligt. Ta gärna del av informationen på denna sida så är du väl förberedd inför ditt besök. 

👉 Du bör fortfarande stanna hemma och krya på dig om du känner dig sjuk. Om du behöver ändra eller boka av biljetter kan du alltid kontakta oss så hjälper vi till med det. Observera att vi via mail endast kan göra återköp på hela din beställning. Om du behöver lämna tillbaka enstaka platser kan vi hjälpa dig med det i biljettkassan på biografen, exempelvis i samband med ditt biobesök. 

👉 Vi anpassar vårt programmet så att vi undviker trängsel i foajé och butik. Men då vi fortfarande vill städa våra salonger noggrant mellan visningarna kan du ibland få vänta tills vi är redo att släppa in till din salong. 

👉 Respektera fortfarande avståndet till andra besökare, alla är kanske inte ännu redo för närkontakt igen. 

👉 Använd gärna handdesinfektionsmedel som finns på flera platser i biografen och på alla toaletter. 

Om du har några frågor inför ditt besök kan du alltid kontakta oss. Varmt välkomna till Nordisk Film Bio!