Från och med den 1 oktober 2019 blir Nordisk Film Bio en kontantfri biograf. Det innbär att det från och med det datumet inte längre är möjligt att använda kontanter när du besöker oss för att handla biljetter, godis, popcorn med mera. Vi förstår om du har frågor om detta, därför har vi sammanställt bra information för dig nedan. 

 

Hur kan jag betala för biobiljetter och godis och popcorn?

I biografens kassa kan du betala dina biobiljetter, popcorn, godis och dricka med de vanligaste betal- och kreditkort, undantaget American Express och Diners Club.

På nfbio.se och i vår app kan du boka och betala dina biobiljetter med samma typer av betal- och kreditkort, men även med Swish.

 

Kan jag betala med Swish i biografen?

I dagsläget är det inte möjligt att betala med Swish i kassan. På nfbio.se och i vår app kan du däremot boka och betala dina biobiljetter med Swish.

 

Varför har ni valt att bli kontantfria?

Att vi blir kontantfria innebär bland annat att vi får en tryggare arbetsplats för våra anställda, men även för våra gäster. Risken för rån, bedrägerier och förfalskningar minskar avsevärt.

Andelen besökare som handlar med kontanter hos oss idag är väldigt liten, samtidigt som det kostar allt mer att hantera kontanter. Det är pengar vi hellre vill lägga på nya spännande bioupplevelser.

Vi är inte den första biografen som blir kontantfri, och är inte heller den sista. Under en tid har vi följt hur flera andra biografer och aktörer i liknande branscher, så som arenor och teatrar, har valt att sluta hantera kontanter med goda resultat som följd.

 

Om till exempel mina barn inte har betalkort, hur ska de kunna handla hos er?

Vi förstår att alla inte har tillgång till betal- och kreditkort. I dessa fall kan tipsa om våra presentkort, som kan laddas på med valfri summa. Med det kan man betala för allt som finns i vår butik, från biobiljetter till 3D-glasögon, popcorn och godis.